Sausainių tešlai:
- 500 g. miltų
- 200 g. sviesto
- 100 g. cukraus pudros
- 2 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
Dekoravimui:
- 1 kiaušinio baltymas
- 200 g. cukraus pudros
- 0,5 a.š. citrinos sulčių
- maistinių dažų
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra, po to gerai išplakame su kiaušiniais. Sudedame miltus ir išminkome tešlą. Tešlą, įvyniotą į maistinę plėvelę, mažiausiai 1 valandą reikėtų palikti šaldytuve (galite ir ilgiau). Iš iškočiotos tešlos formuojame norimos formos sausainius. Kepame 180 C apie 10-12 min. (kol lengvai paruduos).
Dekoro masė: paplakame kiaušinio baltymą, supilame cukraus pudrą ir įlašiname citrinos sulčių. Kiaušinio baltymo tūris kiekviename kiaušinyje skirtingas, tad proporcijos gali kisti.Turime gauti neperskystą, truputį tąsią masę- konsistenciją reguliuojame pridėdami cukraus pudros, jei reikia. Maistinių dažų kiekį parenkame pagal nurodytas instrukcijas ant jų pakuotės. Supilame į dekoravimo maišelius, pasiraitojame rankoves ir išlaisviname visus meninius sugebėjimus. Tam geriausiai padeda arbatos puodelis su Bičių Sodžiaus medumi 🙂
Skanaus!
Labai grazus sausainiai
oi aciu, labai smagu, kad patiko