- 100 g. sviesto
- 3 kiaušiniai
- 150 g. medaus
- 300 g. pilno grūdo miltų
- 4-5 vidutinio dydžio obuoliai
- 1 šaukštas cukraus (obuoliams pabarstyti)
- vanilė
- cinamonas
- imbieras (milteliai)
- muskatas
- 2 a.š. kepimo miltelių (be kaupo)
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis, pabarstome cukrumi ir cinamonu ir išmaišome. Ši obuolių sumaišymo su cukrumi procedūra- nebūtina, čia jei labiau patinka “cinamoniniai” obuoliai pyraguose.
Kiaušinius išplakame, dedame vanilę, tirpintą sviestą, medų (jei labai kietas, truputį pašildykite vandens vonelėje). Miltus sumaišome su prieskoniais ir kepimo milteliais. Prieskonių dedame kiek kam patinka, konkrečiai šiam pyragui dėta 1 šaukštas cinamono, 1/2 a.š. imbiero ir 1/3 a.š. muskato. Sausus produktus sumaišome su skystais. Sudedame obuolius, išmaišome ir kepame 180 C temperatūroje apie 30-40 min.
Skanaus!