Žiedadulkėse itin daug baltymų. Jose yra visų esminių amino rūgščių, įvairių riebiųjų rūgščių, vitaminų B, C, D, E, K ir A. Bitės rinkdamos nektarą žieduose, pasidengia žiedadulkėmis, po to praturtina jas įvairiais fermentais, hormonais ir natūraliais antibijotikais.
Kaip naudoti žiedadulkes?
- Puiku, jei kelias valandas prieš vartodami žiedadulkes paliksite ištirpti stiklinėje vandens ar sulčių. Tuomet jos bus geriau įsisavinamos. Žinoma, vartojant iš karto, taip pat nemenka dalis naudingųjų medžiagų pateks į jūsų kraujotaką.
- Taip pat galite žiedadulkėmis gardinti jogurtą, vaisių ar daržovių salotas, granolą, pusryčių košę ir tt.
- Rekomenduojama per parą suvartoti apie 1-2 arbatinius šaukštelius.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.